5 Spotify tools in 2024

Ik blog over muziek. En dus ook over tools rond muziek. In deze blogpost ontdek je de beste Spotify tools die ik gebruik en zal gebruiken in 2024.

Stefan Van De Velde

Waarom gebruiken we Spotify tools en apps?

Externe tools en apps kunnen een enorme toegevoegde waarde bieden aan het gebruik van Spotify.

Ten eerste bieden deze tools de mogelijkheid om de muziekervaring aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Of het nu gaat om het ontdekken van nieuwe artiesten, het creëren van gepersonaliseerde afspeellijsten of het synchroniseren van muziek met andere apparaten, externe tools maken het allemaal mogelijk.

Ten tweede kunnen deze tools de functionaliteit van Spotify uitbreiden, bijvoorbeeld door het toevoegen van extra functies zoals songteksten of aanbevelingen op basis van luistergeschiedenis.

Tot slot bieden externe tools de mogelijkheid om de interactie met andere platforms te vergroten, zoals het delen van muziek op sociale media of het integreren van Spotify in andere apps.

Kortom, het gebruik van externe tools in samenwerking met Spotify opent de deur naar een nog betere muziekervaring.

stats.fm voor de beste Spotify statistieken
stats.fm voor de beste Spotify statistieken

Statistieken zijn leuk

Delen waar je naar luistert, staat op nummer één bij iedere Spotify gebruiker. Je kan vanuit de app reeds heel wat delen, maar echt leuk wordt het met een externe tool.

Probeer zeker eens om je eigen festivalaffiche samen te stellen of haal een kassabonnetje op bij Receiptify en deel het op Instagram.

Maar de app die je moet hebben is stats.fm. Compleet, overzichtelijk, alle mogelijke statistieken die je wil en werkt als een trein. Wij zijn fan. Bovendien bonuspunten om zowel beschikbaar te zijn als web en mobile app.

Afspeellijsten managen

Met Spotify Premium heb je toegang tot een breed scala aan interne playlist mogelijkheden.

Een van de meest populaire functies is Discover Weekly, waarbij Spotify elke maandag een gepersonaliseerde afspeellijst voor je samenstelt op basis van je luistergeschiedenis en muziekvoorkeuren. Deze afspeellijst introduceert je aan nieuwe artiesten en nummers die je misschien leuk vindt.

Daarnaast biedt Spotify ook Release Radar, een afspeellijst die elke vrijdag wordt bijgewerkt met nieuwe releases van je favoriete artiesten en artiesten die je volgt. Hierdoor blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste muziek die voor jou relevant is.

Wil je meer? Dan raad ik Skiley aan. Een multifunctionele Spotify app. Ik ben vooral fan van hun discover daily playlist. ².

We mogen ook al eens lachen hé

De volgende tool dateert reeds uit 2020 maar is nog altijd goed.

Judge my Spotify analyseert je historiek op Spotify of Apple Music en geeft ongezouten zijn/haar mening over hoe slecht je muzieksmaak wel is.

Very entertaining. Hier proberen.

Hitlijsten

Misschien wat verborgen, maar Spotify heeft een daily stats pagina. Zeer interessant.

Muziekkwis

Laatste tool uit onze lijstje: whisperify. Haalt je luistergeschiedenis op en maakt er een kwis van. Heel leuk om te doen.